Sommaren 2021 

 

Baggbo Lamm i Tyringe

Du är välkommen att handla coronasäkert i Tyringe under sommaren.
Ring/maila någon dag innan du vill komma, så kommer vi överens om tid som passar dig. Jag plockar fram det du är intresserad av. Mobil 070-5703172, mail baggbo@telia.com

Formargruppen i Malmö

Formargruppens butik vid Lilla tog i Malmö är öppen måndag-fredag kl 11-18, lördag kl 11-16. Besök www.formargruppen.se för mer information och access till Formargruppens webshop.

Bosjökloster

Baggbo Lamm kommer att finnas representerat i Slottsbutiken på Bosjökloster under maj - september 2021. Mer information kommer i april.

Övedskloster

Under en högsommarvecka (26 juli - 1 augusti) kommer Baggbo Lamm att finnas på plats i Slottsvalvet på Övedskloster med utställning och försäljning av lammskinn och hantverk i ull och lammskinn. Också försäljning av material till eget skapande i ull & lammskinn (garn, stickor, lammskinnsbitar, tovad ull, ullockar, tovningsnålar, skinnsömnadsnålar mm) Varför inte tova din egen ulltvål? Eller sticka något vackert med garn från våra egna Gotlandslamm. Så här presenteras vår sommarbesök på Övedskloster:

BAGGBO LAMM
Hantverk i ull & lammskinn
Baggbo Lamm startade i Västmanland, gården Baggbo vid Västlandasjöns södra strand, i närheten av Kolsva. 2012 flyttade Baggbo Lamm till Skåne. Allt sedan dess har Baggbo Lamm haft en given plats på Övedsklosters Julmarknad – och många är de som under årens lopp lockats av ett vackert och lockigt Gotlandsskinn, en ljuvligt mjuk Babyfäll eller en värmande och dekorativ boa i oklippt Gotlandsskinn. Baggbo Lamms populära ullstrumpor för små och stora, storlek 16-48 brukar ha en strykande åtgång.

Under Baggbo Lamms sommarvecka på Övedskloster (26/7-1/8) kommer vi ha med oss

Plädklippta Gotlandsskinn – de vackra lockiga lammskinnen i olika grå nyanser

Oklippta Gotlandslamm – ljuvliga lockar i den 1 dm långa pälsen, mycket dekorativa

Plädklippta Leicesterskinn - de vackra lockiga naturvita lammskinnen

Babyskinn – och babypaket

Lammskinnskuddar i olika storlekar

Ulltvålar – tvål och tvättlapp i ett

Ullstrumpor – både de klassiska Baggbostrumporna och tunnare ullstrumpor

Ullgarn från våra egna Gotlandslamm

Cykelsitsar i lammskinn

Hantverksmaterial – ull, lockar av ull, tovningsnålar, körsnärsknivar, lammskinnsbitar mm

Även om det inte är säsong kommer jag att visa mina handsydda hattar, mössor, boa mm.

Kom och lär dig mer om olika typer av lammskinn, få skötselråd och kanske stanna en stund i skuggan under valven för att tova din egen ulltvål.

Varmt välkommen att besöka Baggbo Lamm i Slottsvalvet på Öved den 26 juli – 1 augusti!
Anna Mårtensson
BAGGBO LAMM